De Jonge Nachtegalen hebben zaterdag het Kinderkorenfestival regio Oost van de KCZB (Koninklijke Christelijke Zangers Bond) gewonnen. De kids gingen daarvoor naar Hasselt in Overijssel.Onder leiding van dirigente Lizette Tijdink zong het koor zeven liedjes.

Bestuurslid Gerjan Kamphuis van de Ulftse Nachtegalen: “De tien zangertjes wisten de jury te overtuigen door hun overtuigingskracht, zuivere zang, synchrone bewegingen die goed bij de uitgevoerde liedjes pasten, en het vermogen om ook buiten het officiĆ«le programma om ad hoc een ander liedje uit het repertoire foutloos te zingen. Ook vond de jury dat het koor zich goed door modulaties in de liedjes heen werkte. Al met al staken de Jonge Nachtegalen, die het kleinste koor waren van alle deelnemende koren, met kop en schouders boven de andere koren uit.”

Dirigente Lizette Tijdink was blij verrast. “Eigenlijk hadden we ons alleen opgegeven om ervaring op te doen, want van elk optreden kunnen de kinderen leren. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon leuk om op te treden, zeker als er andere kinderkoren in de zaal zitten. Dat er ook nog een prijs te winnen was, een wisselbeker, dat wisten we helemaal niet.”

Uncategorized

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *